Енергетики відновили живлення окупованої ЗАЕС
Енергетики відновили живлення окупованої ЗАЕС

Енергетики відновили живлення окупованої ЗАЕС

Пошкоджена внаслідок російського обстрілу повітряна лінія 330 кВ - знову в роботі. Наразі окупована ЗАЕС має змогу отримувати електроенергію як за основною, так і за резервною лініями. Про це повідомляє Урядовий портал.

- Відновлено одну з ліній живлення Запорізької АЕС, що була пошкоджена внаслідок російського обстрілу. Втім, поки Запорізька АЕС окупована, загроза аварії залишається. Безпечна експлуатація ЗАЕС можлива лише під контролем України, - зазначив Міністр енергетики Герман Галущенко.

2 жовтня через російську атаку на енергооб’єкт одна з повітряних ліній, що живлять ЗАЕС, була пошкоджена. Ремонтні бригади понад добу чекали дозволу для того, щоб почати ремонт і відновити живлення. Через постійні обстріли з боку окупантів отримати дозвіл на проведення робіт вдалося тільки сьогодні.

  • В ніч на 1 жовтня Росія атакувала підстанцію і знеструмила лінію живлення окупованої Запорізької АЕС. Як повідомили у Міністерстві енергетики України, внаслідок ворожої атаки станція знову опинилася на межі блекауту.
  • 2 вересня через російські обстріли сталося пошкодження однієї з двох зовнішніх повітряних ліній, за якою тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція отримує живлення від української енергосистеми для забезпечення власних потреб.  Підключили її знову лише 5 вересня.
     
Джерело матеріала
loader
loader