Жінку засудили на 8 років за передачу ворогові інформації про ЗСУ
Жінку засудили на 8 років за передачу ворогові інформації про ЗСУ

Жінку засудили на 8 років за передачу ворогові інформації про ЗСУ

Жительку Миколаєва засуджено до 8 років позбавлення волі за передачу ворогові інформації про розташування підрозділів Сил оборони та військової техніки, а також за виправдання російської агресії проти України.

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, суд визнав жінку винною за звинуваченням у виправданні та запереченні збройної агресії Росії проти України, а також у розповсюдженні відомостей про розташування Збройних сил України (ч. 1, ч. 3 ст. 436-2, ч. 3 ст. .114-2 Кримінального кодексу України).

Прокурори довели, що влітку 2022 року жінка через Telegram-канал, контрольований російськими спецслужбами, передавала дані про позиції українських військ та військової техніки у Миколаєві. Вона надсилала повідомлення з фото- та відеоматеріалами, які противник використав для планування прицільних атак на місто.

Окрім того, засуджена поширювала публікації, які схвалюють дії російських військових на території України. Експертиза підтвердила протиправний характер її висловлювань.

Жінка чекала на вирок, перебуваючи під вартою. Їй надано право на апеляцію. Досудове розслідування проводило СБУ на Миколаївщині.

Джерело матеріала
loader