Залишатиметься свіжою та хрусткою: лайфхак, як зберігати моркву
Залишатиметься свіжою та хрусткою: лайфхак, як зберігати моркву

Залишатиметься свіжою та хрусткою: лайфхак, як зберігати моркву

Морква залишатиметься свіжою довше завдяки простому способу зберігання.

Морква може швидко покритися пліснявою. Але є цікавий спосіб її зберігання, який займає менше 10 хвилин, пише Express.co.uk.

Чому морква швидко псується

Причина швидкого псування моркви полягає в тому, що вона має високий вміст води, і якщо зберігати її неправильно, волога всередині цих овочів може приваблювати бактерії, плісняву та спори грибків.

Як правильно зберігати моркву

Емі Кросс, експерт і засновниця The Cross Legacy, поділилася простим методом зберігання, який займає 10 хвилин, але може допомогти моркві зберігатися довше до чотирьох тижнів.

"Мої рекомендації щодо зберігання моркви в холодильнику до місяця базуються на використанні цілої морквини. Це те, що я рекомендую для того, щоб вона зберігалася довше, щоб у вас завжди була смачна, хрустка морква під рукою", - сказала вона.

За словами Емі, найкращий спосіб зберігати моркву і запобігти її псуванню - це добре вимити її в оцті, а потім зберігати в герметичному контейнері в холодильнику.

Це може здатися дивним, але оцет містить кислоту, яка має природні антимікробні властивості, і миття моркви в цьому розчині вб'є бактерії, які часто стають причиною псування.

Що зробити, щоб морква довше залишалася свіжою

Все, що вам потрібно зробити, це наповнити велику посудину прохолодною водою, а потім додати туди близько 60 мл оцту.

Перед тим, як покласти моркву в ємність, встановіть таймер на дві хвилини і не занурюйте її довше, ніж на кілька хвилин, інакше це може призвести до появи оцтового присмаку в овочі.

"Переконайтеся, що ви встановили таймер на дві хвилини, саме стільки часу потрібно для замочування. Як тільки дві хвилини закінчаться, дістаньте моркву і промийте її", - наголосила експертка.

Після промивання, викладіть моркву на рушник або аркуш паперового рушника. Залиште моркву сушитися на повітрі, але переконайтеся, що вона повністю висохла, перш ніж класти її в холодильник, оскільки вона може запліснявіти, якщо на ній буде надлишок вологи.

"Коли ви будете дотримуватися цих кроків, ваша сира морква буде свіжою і хрусткою протягом цілого місяця! Крім того, морква буде готова до нарізки, подрібнення або перекусу в дорозі для всієї родини", - додала Емі Кросс.

Залишатиметься свіжою та хрусткою: лайфхак, як зберігати моркву
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику / Інфографіка: Главред

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader