Україна виконала ще два індикатори у межах Ukraine Facility
Україна виконала ще два індикатори у межах Ukraine Facility

Україна виконала ще два індикатори у межах Ukraine Facility

Україна виконала ще два індикатори за програмою Ukraine Facility Європейського Союзу, спрямовані на покращення ситуації на ринку праці та впровадження реформи ринку електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство економіки.

"Ще 2 важливі індикатори Плану України в межах Ukraine Facility прийняті цього тижня. Вони націлені на покращення ситуації в пріоритетних для держави галузях: енергетичній та людського капіталу", - зазначив перший заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Зазначається, що Кабінет міністрів ухвалив Стратегію демографічного розвитку до 2040 року та підписав технічне завдання на розробку інформаційної системи для забезпечення функцій Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Демографічна стратегія визначає заходи щодо покращення ситуації в сфері народжуваності, зменшення рівня передчасної смертності, подолання негативних міграційних трендів, активізації на ринку праці, сприяння активному довголіттю та створення безпекових передумов.

Технічне завдання на розробку інформаційної системи для НКРЕКП дозволить побудувати систему для виявлення зловживань на енергетичних ринках та є частиною реформи ринку електроенергії, націленої на інтеграцію України до енергетичного ринку ЄС.

Як повідомлялось, у червні 2024 року Україна і Європейський Союз підписали Угоду загальним обсягом 5,27 млрд євро на 2024-2027 роки у межах Інструменту Ukraine Facility. Наступні транші Україна отримуватиме щоквартально за умови виконання визначених індикаторів.

Цього кварталу Україна мала виконати дев'ять індикаторів Плану, з яких успішно виконано вже вісім. Останній індикатор - на фінальній стадії виконання.

Теги за темою
Мінекономіки Ринок
Джерело матеріала
loader
loader