У НАТО закликали Україну залишити окремими два агентства з оборонних закупівель
У НАТО закликали Україну залишити окремими два агентства з оборонних закупівель

У НАТО закликали Україну залишити окремими два агентства з оборонних закупівель

Представництво НАТО в Україні прокоментувало ситуацію довкола двох закупівельних агентств для оборонного сектора та висловило сподівання, що вони залишаться окремими та отримають свої наглядові ради.

Про це йдеться у заяві Представництва від 1 жовтня, пише "Європейська правда".

У заяві нагадали, що реформа закупівель – серед затверджених на саміті НАТО рекомендацій для України для того, щоб вона підвищувала стійкість та обороноздатність і наближалася до критеріїв, необхідних для членства.

"Серед затверджених рекомендацій – що два нещодавно заснованих агентства, "Агентство оборонних закупівель", відповідальне за придбання летальної зброї, та "Державний оператор тилу", відповідальний за нелегальні закупівлі – мають і надалі посилюватися і залишатися окремими агентствами, щонайменш на час війни.

У рекомендаціях йдеться, що у фокусі уваги має залишатися подальше посилення їхньої спроможності виконувати їхні завдання і підтримання їхньої незалежнотсі та антикорупційних практик, у тому числі завдяки швидкому призначенні незалежної наглядової ради для обох агентств", – йдеться у заяві.

У Представництві НАТО додали, що розуміють останню заяву міністра оборони Рустема Умєрова на цю тему як те, що агентства залишаться окремими, та привітали висловені наміри найближчим часом створити наглядові ради.

1 жовтня Умєров заявив про звільнення половини своїх заступників і тоді ж анонсував створення наглядових рад для обох агентств "найближчим часом".

Джерело матеріала
loader
loader