Суд арештував псевдоактивіста Стахіва без права на заставу
Суд арештував псевдоактивіста Стахіва без права на заставу

Суд арештував псевдоактивіста Стахіва без права на заставу

У Галицькому районному суді Львова сьогодні, 2 жовтня, обрали запобіжний захід Остапу Стахіву - тримання під вартою на 60 діб без внесення застави.

Про це повідомляє “Громадське”, передає Укрінформ.

“Галицький районний суд Львова 2 жовтня обрав запобіжний захід скандальному активісту Остапу Стахіву”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що суд відправив Стахіва під варту на 60 діб без права внесення застави. Ухвалити це рішення вдалося з п’ятої спроби.

Стахів підозрюється у шахрайстві та поширенні інформації про розміщення підрозділу ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, на два попередні судові засідання з обрання запобіжного заходу, 25 та 27 вересня, Стахів не з'явився. На третьому засіданні 30 вересня псевдоактивіст подав клопотання про відвід судді. На четвертому засіданні 1 жовтня Стахів подав клопотання про відвід слідчого та прокурора.

25 вересня СБУ, Нацполіція та прокуратура провели обшуки у львівського псевдоактивіста Остапа Стахіва. Йому повідомили підозри у «злитті» інформації про розташування Збройних сил України і шахрайстві.

Стахів відомий як один із лідерів руху противників вакцинації від коронавірусу. Восени 2021 року йому вдалося організувати в Києві масштабну акцію антивакцинаторів, на яку людей звозили автобусами.

Служба безпеки України 16 листопада 2021 року повідомила Стахіву про підозру в поваленні конституційного ладу. Галицький райсуд відправив його в СІЗО з можливістю сплатити близько 1 млн грн застави, яку прихильники провокатора зібрали майже через тиждень. Пізніше Стахіва відправили на примусову психіатричну експертизу, але лікарі визнали його психічно здоровим. Справу псевдоактивіста почали розглядати ще у квітні 2022 року, але у суді йому досі не оголосили обвинувальний акт.

Фото: hromadske

Джерело матеріала
loader