Собакам може не подобатись коли їх гладять: кінолог назвала 6 несподіваних ознак
Собакам може не подобатись коли їх гладять: кінолог назвала 6 несподіваних ознак

Собакам може не подобатись коли їх гладять: кінолог назвала 6 несподіваних ознак

Сертифікований дресирувальник собак назвала основні ознаки, які можуть вказувати на те, що варто припинити гладити домашнього улюбленця.

Хоча собаки є розумними, вірними і люблячими істотами, важливо пам'ятати, що вони все ж залишаються тваринами. Оскільки вони не можуть висловити своє незадоволення словами, вони демонструють це іншими способами, які іноді можуть бути агресивними і навіть небезпечними, якщо відчувають страх або загрозу, передає Mirror.

Брона Дейлі, сертифікована дресирувальниця собак і власниця компанії Five By Five Canine, поділилася шістьма ознаками, на які слід звертати увагу, щоб негайно припинити взаємодію зі своїм улюбленцем.

У своєму TikTok-відео, яке переглянули її 509 000 підписників, вона розповіла про шість ознак і пояснила, як діяти, якщо ви їх помітите.

Замерзання

Брона сказала: "Якщо ви гладите собаку і раптом бачите або відчуваєте, що він перестає рухатися, приберіть руку".

Заклякання

"Якщо ви гладите собаку і відчуваєте, як під вашою рукою напружуються м'язи, негайно приберіть руку", - радить вона.

Дивіться відео про те, як дізнатись, що собаці не подобається коли її гладять:

Затихання

"Якщо ви гладите собаку і спочатку чуєте, як вона дихає, а потім раптом стає дуже тихою, приберіть руку", - ділиться Брона.

Важке дихання

"Хоча буває і навпаки, якщо ви гладите собаку, і раптом вона починає важко дихати, знову ж таки приберіть руку", - вказує кінолог.

Вібрація

"Це, як правило, передвісник гарчання", - пояснює Брона, яка рекомендує прибрати руку від собаки і відійти вбік.

Собака відвертається

"Якщо ви відчуваєте, що собака відвертається або взагалі відходить, приберіть руку. Тоді ви зможете побачити, чи вирішить собака знову вступити в контакт, але якщо ні, то залиште його в спокої", - наголошує вона.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader