Шмигаль назвав стратегічне завдання України на наступний рік
Шмигаль назвав стратегічне завдання України на наступний рік

Шмигаль назвав стратегічне завдання України на наступний рік

На закупівлю озброєння та військової техніки наступного року уряд заклав у проєкті державного бюджету на 65% більше коштів. Це зростання майже на 300 млрд грн, або на $7 млрд. Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра, серед стратегічних завдань України – це посилення далекобійності української зброї. «Аби в європейській частині Росії не було жодного безпечного місця, куди б не могли прилетіти «уламки» наших дронів і ракет», – додав глава уряду.

Як зазначив Шмигаль, наразі Україна виробляє таку кількість різної зброї, яка у 2022 році здавалася б неможливою. У 2023 році виробництво зброї зросло втричі. А за перші вісім місяців цього року виробництво нарощено ще удвічі. 

«Наша мета – побудувати один із найсучасніших оборонно-промислових комплексів. Президент України чітко сформулював наше стратегічне завдання: «демократія має бути краще озброєна, ніж тиранія». Україна має надійну підтримку партнерів. Оборонні компанії з різних куточків світу вже заходять на український ринок, будують виробництва, планують інвестиції та партнерства з нашими зброярами», – каже він.

До слова, президент Зеленський заявив, що українці змогли побудувати фактично нову оборонну промисловість. Лише за перше півріччя цього року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022 рік. Також, за словами президента, нова балістична ракета в Україні успішно пройшла випробування.

Джерело матеріала
loader
loader