Рівень народжуваності в Канаді сягнув 100-річного мінімуму
Рівень народжуваності в Канаді сягнув 100-річного мінімуму

Рівень народжуваності в Канаді сягнув 100-річного мінімуму

Коефіцієнт народжуваності в Канаді за підсумками минулого року сягнув найнижчого показника за 100 років.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані Статистичного бюро Канади.

“Загальний коефіцієнт народжуваності у Канаді знижується уже більш як 15 років і у 2023-му досяг нового мінімуму - 1,26 дитини на одну жінку”, - йдеться в публікації.

Зазначається, що торік у Канаді народилося стільки ж дітей, як у 2022-му. Однак через збільшення загального населення коефіцієнт народжуваності знизився.

“Канада тепер приєдналася до групи країн з найнижчим рівнем народжуваності, до якої належать Південна Корея, Іспанія, Італія та Японія, де цей коефіцієнт становить 1,3 або менше”, - вказали у Статистичному бюро.

За даними статистики, протягом останніх трьох десятиріч у Канаді також у 2,5 раза зросла кількість жінок, які народжують у віці старше 35 років. “Більший відсоток старших матерів може бути повʼязаний зі зростанням кількості передчасних народжень, оскільки ризик передчасних пологів зростає з віком матері”, - йдеться у документі.

Утім, попри низькі показники народжуваності населення Канади продовжує стрімко збільшуватися завдяки міграції. Тільки торік воно більш як на мільйон осіб.

Джерело матеріала
loader