Рецепт ідеальної домашньої шаурми з куркою: завжди виходить соковита та смачна
Рецепт ідеальної домашньої шаурми з куркою: завжди виходить соковита та смачна

Рецепт ідеальної домашньої шаурми з куркою: завжди виходить соковита та смачна

Домашня шаурма з куркою вийде максимально смачною та соковитою, якщо додати до неї правильний соус, моркву по-корейськи, а також сир.

Рецептом ідеальної домашньої шаурми поділився український фудблогер Алекс Міль.

На одну велику шаурму нам знадобляться такі інгредієнти:

  • лаваш - 1 великий
  • куряче філе або філе стегна - 200 г
  • сіль, перець, паприка, сушений часник, суміш спецій до курки
  • капуста пекінська або звичайна - 50 г
  • морква по-корейськи - 50 г (рецепт можна знайти тут)
  • помідор - 30 г
  • сир - 80-100 г

Крім того, для соусу беремо:

  • майонез - 2 ст.л.
  • кетчуп - 2 ст.л.
  • сметана - 2 ст.л.
  • часник сушений - 5 г
  • огірок маринований - 40 г

До філе додаємо сіль, перець, паприку, сушений часник, суміш спецій до курки перемішуємо та або обсмажуємо мʼясо, або запікаємо. Готове мʼясо дрібно нарізаємо.

"Найсмачніший соус — це комбо майонезу, кетчупу, сметани — все беремо в рівній кількості, додаємо трішки сушеного часнику і натертих маринованих огірочків. Вимішали і готово", – радить кулінар.

Тоненько шаткуємо капусту. З помідора видаляємо водянисту середину з насінням та нарізаємо мʼякоть.

Лаваш змащуємо соусом, викладаємо курку, капусту, помідор, моркву по-корейськи, шматочки сиру та додаємо ще трохи соусу зверху. З обох боків підгортаємо краї лаваша та скручуємо рол.

Кілька хвилин обсмажуємо шаурму з обох боків на сухій сковороді або грилі, щоб лаваш став хрустким і румʼяним, а сир усередині розплавився.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader