Президенти Фінляндії та Туреччини обговорили шляхи досягнення миру в Україні
Президенти Фінляндії та Туреччини обговорили шляхи досягнення миру в Україні

Президенти Фінляндії та Туреччини обговорили шляхи досягнення миру в Україні

Президент Туреччини продовжує наполягати на дипломатичному підході у закінченні російсько-української війни та досягненні справедливого і тривалого миру.

Фінляндія, своєю чергою, підтримує мирний план президента Зеленського, вважаючи його хорошою основою для початку мирних переговорів.

Про це йшлося на спільній пресконференції президентів Туреччини та Фінляндії після зустрічі в Анкарі, повідомляє директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

«Під час наших консультацій ми ще раз підкреслили підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Я вважаю, що якнайшвидше припинити руйнування в Україні та досягти справедливого й остаточного рішення можливо лише дипломатичним шляхом», - сказав Ердоган.

Турецький лідер заявив, що час покаже, наскільки успішними можуть бути обидві країни в плані посередництва щодо спільних кроків, які можна зробити, для досягнення миру в регіоні.

«Ми вважаємо, що Україна має право на захист, право на захист від нападів Росії. Я також підтримую мирний план президента Зеленського з десяти пунктів. Я вважаю, що це хороший початок, основа для мирних переговорів», - сказав на зустрічі президент Фінляндії Александр Стубб.

Фінський політик підкреслив важливість цієї ситуації, заявивши, що Туреччина є однією з небагатьох країн у сучасному світі, яка може говорити з обома сторонами.

Як повідомляв Укрінформ, президент Ердоган на зустрічі з президентом Зеленським у Нью-Йорку висловив готовність Туреччини бути посередником для встановлення справедливого та тривалого миру.

Фото: İletişim Başkanlığı

Джерело матеріала
loader