Міноборони тестує повістки з QR-кодом
Міноборони тестує повістки з QR-кодом

Міноборони тестує повістки з QR-кодом

QR-код дозволить через «Резерв+» миттєво перевірити чинність кожної повістки.

Міністерство оборони хоче запровадити новий формат повісток, які тепер матимуть QR-код. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в коментарі для DOU.

За її словами, новий формат повісток запровадять найближчим часом, вже тестується його функціональність.

QR-код, розміщений на кожній повістці, дозволить через застосунок «Резерв+» миттєво перевірити чинність документа. В застосунку з’явиться сканер, яким цей код можна буде відсканувати, щоб отримати інформацію, зокрема, про:

  • чинність повістки;
  • дату та номер документа;
  • ТЦК, який видав повістку;
  • ім’я особи, яка підписала документ;
  • призначення повістки (уточнення даних, направлення на ВЛК, бойова повістка) та інші деталі.

Нагадаємо, раніше в застосунку «Резерв+» з’явилася спеціальна позначка в тих, хто вчасно оновив військово-облікові дані. А згодом у застосунку зʼявилася можливість підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа. 

  • Читайте також: Міноборони планує перетворити «Резерв+» на «онлайн-ТЦК»
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader