На Буковині зареєстрували 28 нових бізнесів від ветеранів за програмою єРобота
На Буковині зареєстрували 28 нових бізнесів від ветеранів за програмою єРобота

На Буковині зареєстрували 28 нових бізнесів від ветеранів за програмою єРобота

У Чернівецькій області за урядовою програмою єРобота профінансували 28 нових бізнесів, які відкрили ветерани і члени їхніх родин, на загальну суму 12 мільйонів гривень.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу розповіла перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

"У нас діють паралельно кілька схожих програм для ветеранів і членів їх родин щодо підтримки бізнесу. Зокрема, за програмою єРоботаодин із грантових проєктів передбачений саме для ветеранів. Наразі маємо вже 28 профінансованих підприємців на загальну суму 12 мільйонів гривень", - сказала Атаманюк.

За її словами, у період із червня по серпень цього року в колишніх районних центрах області представники обласної адміністрації спільно з Центром зайнятості організовували зустрічі для ветеранів і їхніх родин, на яких навчали подавати грантові пропозиції. За цей період у таких зустрічах участь взяло близько 300 осіб.

У розрізі сфер економіки, в яких ветерани на Буковині вирішують відкривати бізнес, переважає торгівля. Вона становить майже третину всіх профінансованих проєктів.

"Якщо брати по видах діяльності, то є дуже цікаві варіанти відкриття бізнесу. Я, коли дивилася аналіз нових бізнесів, то сама дивувалася. Серед профінансованих грантів є справа з вирощування креветок, висадка в теплицях фруктів і овочів, створення ферми кіз і овечок, облаштування спортивного клубу, створення бюро ритуальних послуг", - зазначила перша заступниця начальника Чернівецької ОВА.

За її словами, багато ветеранів, які повертаються з війни, хочуть різко змінити сферу своєї діяльності. Тому в області вирішили доповнити існуючу програму. І найближчими тижнями планують запустити в роботу проєкт "Сталь". У ньому концентруватимуть увагу на роботі з ветеранами на протезах та з травмами опорно-рухового апарату.

Як повідомлялося, на Тернопільщині учасники бойових дій та їхні рідні отримали понад 18 мільйонів гривень на розвиток бізнесу.

Фото: km-oblrada.gov.ua

Теги за темою
Бізнес Буковина
Джерело матеріала
loader