Микола Костенко визначив завдання збірної України з пляжного футболу
Микола Костенко визначив завдання збірної України з пляжного футболу

Микола Костенко визначив завдання збірної України з пляжного футболу

З 4-го до 13 жовтня збірна України з пляжного футболу братиме участь у європейському відбірковому турнірі чемпіонату світу-2025 в іспанському місті Кадіс. Наша команда у груповому раунді потрапила до групи F разом із Польщею та Норвегією.

Як повідомляє УАФ, головний української команди Микола Костенко визначився зі складом збірної і назвав завдання для своїх підопічних, передає Укрінформ.

Наставник «синьо-жовтих» на 12-х виконавців.

Склад збірної України з пляжного футболу у відборі до ЧС-2025:

воротарі - Андрій Неруш («Чемпіон 2023»), Олександр Пославський («Альтернатива»), Роман Пазенко («Полісся»);

польові гравці - Іван Глуцький («Гріффін»), Микита Левченко (NS Beachsoccer), Андрій Борсук, Тимофій Листопад, Ігор Левченко (усі - «Артур М'юзік»), Олег Зборовський, Андрій Пашко, Олег Сіренко, Антон Росс (усі - «Альтернатива»).

«Завданння в нас завжди максимальні. Хочемо все вирішити на полі і вийти до фінальної частину чемпіонату світу. Перші матчі ми проведемо з Норвегією та Польщею. Щодо норвежців шукали інформацію, але, на жаль, поки не знайшли. Це така собі темна конячка. У нещодавній Євролізі вони участі не брали, тож цього року ми їхньої гри не бачили. Але нині скандинавський футбол на підйомі, тому я впевнений - просто нам не буде.

Збірна ж Польщі цього сезону дещо оновила склад. У ній з'явилося декілька молодих новачків і хороший воротар, дуже агресивний, із чудовою грою ногами. Ця команда завжди дуже добре виглядає фізично, тож стовідсотково буде напружене протистояння.

У нас у складі також є новачки - перспективні хлопці. Ті самі Антон Росс з «Альтернативи» та Микита Левченко з NS Beachsoccer - зовсім молоді талановиті виконавці. Тимофія Листопада з «Артур М'юзік» ми ще минулого року планували запросити до збірної - дуже на нього розраховуємо. Добре, що в команду повернувся досвідчений Андрій Борсук. Тож будемо готуватися й налаштовуватися на позитивний результат», - сказав Микола Костенко.

За підсумками групового раунду до 1/8 фіналу вийдуть найкращі 16 команд - перші-другі з кожної групи й чотири найкращі треті.

Переможці у плей-офф створять дві групи, по дві найкращі команди з яких отримають перепустки на ЧС-2025.

Матчі 1/8 фіналу, другий груповий турнір та стикові поєдинки пройдуть 9—13 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, світова першість із пляжного футболу відбудеться на Сейшельських островах  1-11 травня 2025 року.

Фото: beachsoccer.org.ua.

Теги за темою
футбол Спорт Іспанія
Джерело матеріала
loader
loader