Генерал пояснив, чому Росія цілодобово атакує Україну "Шахедами"
Генерал пояснив, чому Росія цілодобово атакує Україну "Шахедами"

Генерал пояснив, чому Росія цілодобово атакує Україну "Шахедами"

Вересень став місяцем, в якому російська армія щодобово запускала по Україні ударні безпілотники типу “Шахед”. Це — безумовні акти терору проти українського народу, які мають на меті придушити дух, а якщо не виходить — помститися.

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив генерал армії України, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 роки) Микола Маломуж.

"Путін намагається придушити дух, у першу чергу, помститися, у другу чергу, і, звичайно, нести конкретні удари по конкретних об’єктах. Це житлові будинки, торгові центри, лікарні, ресурси забезпечення, включно з енергетичними ресурсами, особливо перед зимою. Тактика — постійно тримати у напрузі людей, приносити великі жертви, нейтралізувати інфраструктуру для того, щоби створити перед зимою дуже великі проблеми українському народу. І щоб люди тоді протестували проти війни та вимагали миру, але на умовах Російської Федерації", — сказав він.

На думку генерала, Путін у такий спосіб також намагається тиснути на думку світових лідерів — як союзників України, так і на країни глобального Півдня, щоб Україну схиляли до миру на умовах Москви. І він продовжить це робити, вважає Маломуж.

Найефективніший шлях захисту — знищення пускових установок ворога. Це, за словами генерала, дозволить убезпечити Україну від "Шахедів" на 90%.

Джерело матеріала
loader
loader