Агро-Регіон збирає сою з найкращими показниками якості
Агро-Регіон збирає сою з найкращими показниками якості

Агро-Регіон збирає сою з найкращими показниками якості

Кожен аграрний сезон є особливим щодо погодних умов, тому потрібно мати у робочому арсеналі кілька агротехнологічних підходів, адже не знаєш, який з них спрацює найкраще саме зараз.

На цьому наголошує керівник західного кластера ГК «Агро-Регіон» Юрій Степанчук, йдеться у повідомленні компанії.

За його словами, річна кількість опадів на Житомирщині та Хмельниччині, де господарює підприємство, є достатньою у кількісному вираженні, однак рівномірність їх випадання дуже строката.

Зважаючи на такі умови, у західному кластері особливу увагу приділяють вологозберігаючим технологіям, проте, за словами Юрія Степанчука, сталих рішень не мають, використовують різні підходи до обробітку ґрунту, посіву, захисту та живлення.

«Такий підхід і сприятливі погодні умови у нашому регіоні дозволили цьогоріч збирати сою з найкращими показниками якості. Зокрема, вона містить 41-43% білка в сухій масі за мінімального стандарту 37%», — додає він.

У Західному кластері урожай сої збирають з 2,8 тис. га, що вдвічі більше минулорічного сезону. Суха тепла осіння погода сприяє швидким темпам збиральної кампанії.

Окрім цього, під урожай 2025 року посіяли на 1,5 тис. га озимий ріпак. І хоча на більшості території Україні для цієї культури склалися не найкращі умови (велика площа не лише не засіяна, а вже і втрачена, адже сходи недоотримали вологи), у господарстві «Агро-Регіон» озимий ріпак у хорошому стані, культура розвивається згідно норм.

Джерело матеріала
loader