Військову базу США в Іраку обстріляли ракетами
Військову базу США в Іраку обстріляли ракетами

Військову базу США в Іраку обстріляли ракетами

Три ракети були випущені бойовиками у вівторок по базі, на якій дислокуються американські війська біля міжнародного аеропорту Багдада - столиці Іраку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Декілька ракет типу "Катюша" було випущено поблизу міжнародного аеропорту Багдаду", - повідомили агентству Reuters два іракських військових чиновники вранці у вівторок.

Як зазначається, офіційний представник СШАзаперечив повідомлення про те, що ціллю атаки були американські військові. "Військові сили не були обстріляні, як було повідомлено", — сказав представник міноборони США Reuters на умовах анонімності.

Два джерела в іракських службах безпеки повідомили, що початкове розслідування показало, що було випущено три ракети, зокрема, одна, яка впала поблизу будівель, які використовуються іракськими антитерористичними силами, спричинивши пошкодження та загоряння деяких транспортних засобів, але, обійшлося без жертв.

Раніше джерела повідомляли, що щонайменше дві ракети типу "Катюша" також були випущені по військовій базі, де розміщені військові США та що протиповітряна оборона перехопила ці ракети.

Наразі Державний департамент США оцінює збитки, завдані цим обстрілом.

Як повідомляв Укрінформ, коаліцію для боротьби з "Ісламською державою" було сформовано у 2014 році. На сьогодні в Іраку знаходяться близько 2500 військовослужбовців США, але з грудня 2021 року вони діють там як радники та надають допомогу, відколи американські військові оголосили про припинення своєї "бойової ролі" в цій країні. Ще близько 900 американських військових знаходяться в сусідній Сирії.

Теги за темою
США Ірак
Джерело матеріала
loader
loader