Військова Анастасія Блищик знімає фільм про загиблого журналіста Олександра Махова
Військова Анастасія Блищик знімає фільм про загиблого журналіста Олександра Махова

Військова Анастасія Блищик знімає фільм про загиблого журналіста Олександра Махова

Колишня журналістка, а нині військовослужбовиця Анастасія Блищик знімає документальний фільм “Журналіст” на основі фронтового відеоархіву про свого нареченого – загиблого військового та журналіста Олександра Махова.

Про це повідомляє Інститут масової інформації у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У стрічці використовують кадри перших місяців повномасштабного вторгнення з особистого архіву Олександра Махова, спогади його побратимів. Роботу над фільмом розпочали в лютому 2024 року, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Олександр колись розповів Анастасії, що хотів зняти фільм на основі свого відеоархіву. Тепер вона здійснює його мрію.

“Саша, по суті, заповів це мені. Мені потрібно це реалізувати. Тому вже 9 травня, у день, коли ховали Сашу, на території Михайлівського собору мені віддали маленький пакетик, де був Сашин годинник, телефон і жетони. Я знала, що він усе документував на свій телефон. І одного разу, коли він упіймав інтернет, він написав мені: “Я вже придумав, як називатиметься мій майбутній документальний фільм. Фільм називатиметься “Журналіст”. Тому на сьогодні мені не потрібно вигадувати жодної іншої назви”, – зазначила Анастасія.

Як повідомлялось, Олександр Махов був військовослужбовцем 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Він загинув 4 травня 2022 року під час оборони села Довгеньке в Харківській області. Йому було 36 років. У цивільному житті Олександр Махов працював на телеканалах “Дом”, “Україна” та “Україна 24”.

За місяць до своєї смерті він записав відео для Анастасії Блищик, запропонувавши руку, серце і кільце від гранати замість обручки.

Фото: ІМІ

Теги за темою
Кіно фільм
Джерело матеріала
loader