Україна націоналізувала шість компаній, які контролював російський олігарх
Україна націоналізувала шість компаній, які контролював російський олігарх

Україна націоналізувала шість компаній, які контролював російський олігарх

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України про передачу в дохід України активів підсанкційних російських олігархів, зокрема Мірона Горіловського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

Йдеться про шість українських компаній, що входять до промислового конгломерату «Група Поліпластик», частками в яких росіянин володів через підконтрольних осіб.

Як зазначили в СБУ, «Група «Поліпластик» контролюється російськими олігархами та є одним з найбільших виробників полімерних труб та композитних полімерних матеріалів в Європі.

За матеріалами слідства, російські компанії Горіловського постачають свою продукцію для потреб військових баз, заводів та органів країни-агресора, зокрема у тимчасово окупованому Криму.

Також підприємства російського монополіста беруть участь у виробництві комплектуючих для стрілецької зброї збройних сил РФ.

Таким чином цей російській олігарх та його спільники фінансують війну РФ проти України.

Як свідчать матеріали провадження, Горіловський володів українськими філіями через третіх осіб та офшорні компанії.

Судом прийнято рішення про стягнення корпоративних прав цих підприємств у власність України для забезпечення їхньої безперебійної роботи на користь Української держави.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ, триває розслідування для встановлення всіх фактів злочинної діяльності бенефіціарних власників російської корпорації.

Як повідомляв Укрінформ, Північний апеляційний господарський суд Києва закрив провадження за позовом колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського та кіпрської компанії Triantal Investments Ltd про повернення державного ПриватБанку колишнім власникам.

Теги за темою
Економіка
Джерело матеріала
loader