У Миколаєві день захисників та захисниць відзначили фестивалем з козацькими іграми та регатою
У Миколаєві день захисників та захисниць відзначили фестивалем з козацькими іграми та регатою

У Миколаєві день захисників та захисниць відзначили фестивалем з козацькими іграми та регатою

У Миколаєві день захисників та захисниць відзначили проведенням сімейного фестивалю з козацькими іграми, показовою регатою, ярмарком виробів у стилі хендмейд та лотереєю на користь ЗСУ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

У Миколаєві день захисників та захисниць відзначили фестивалем з козацькими іграми та регатою - Фото 1 У Миколаєві день захисників та захисниць відзначили сімейним фестивалем з козацькими іграми та показовою регатою / Фото: Алла Мірошниченко, Укрінформ

«Сьогоднішнє свято з кожним роком стає все важливішим і складнішим, бо багато наших захисників воює, чимало загинули. Ми вшановуємо їх пам'ять. Але, разом з тим, маємо потроху налагоджувати наше життя, тому й організували такий захід, хоча широко його і не анонсували. Адже вже сьогодні були обстріли Херсону та Одеси, тож ми слідкуємо за небом, щоб не наражати на небезпеку учасників», - сказав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, який взяв участь у фестивалі.

Він відвідав ярмарок майстрів і придбав кілька виробів зазначивши, що дуже цінує все, що робиться руками і з душею.

За словами волонтерки гуманітарного штабу «ДОФ» Світлани Овчар, на святковому ярмарку представили свої вироби 18 майстринь з Миколаєва та Херсонщини. Тут можна було не лише придбати їхню оригінальну виготовлену власноруч продукцію, а й взяти участь у безпрограшній лотереї на користь ЗСУ.

Родзинкою свята стали показові виступи представників козацької спортивної школи міста Миколаєва під керівництвом Сергія Щербакова. Також учасники заходу мали змогу взяти участь у козацьких іграх, зокрема, у стрільбі з лука, боях на ножах та сокирах, метанні списа, козацькому фехтуванні, перетягуванні колоди А ще послухати концерт та насолодитися показовою регатою від вихованців ОСДЮСШОР з вітрильного спорту «Обласний яхт-клуб».

Гостей частували польовою кухнею із традиційних страв та напоїв. А після заходу сонця учасники фестивалю зануряться в атмосферу традиційної ватри та обрядових хороводів.

«Такі заходи зараз нам дуже потрібні. Це свято наших захисників і захисниць, і ми повинні, по можливості, його відзначати. Адже саме їм завдячуємо тим, що маємо змогу відносно спокійно жити і працювати», - зазначила радниця патронатної служби начальника Миколаївської ОВА Неллі Яровенко.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

Теги за темою
Миколаїв Фестиваль
Джерело матеріала
loader