США підтримують право Ізраїлю на самозахист, але закликають до дипломатії - Остін
США підтримують право Ізраїлю на самозахист, але закликають до дипломатії - Остін

США підтримують право Ізраїлю на самозахист, але закликають до дипломатії - Остін

Глава Пентагону Ллойд Остін у телефонній розмові з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галантом підтвердив право Ізраїлю на самозахист, однак підкреслив, що конфлікт має бути вирішений дипломатичним шляхом.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону за результатами переговорів, передає Укрінформ.

«Міністр Остін підтвердив підтримку з боку США права Ізраїлю захищатися від Ірану, ліванської «Хезболли», ХАМАСу, хуситів та інших терористичних організацій, за якими стоїть Іран», - поінформували в Пентагоні.

Як зазначається, сторони погодилися з «необхідністю демонтажу атакувальної мережі вздовж кордону», аби гарантувати, що ліванська «Хезболла» не зможе напасти на північну частину Ізраїлю.

Водночас глава Пентагону підкреслив необхідність дипломатичного рішення конфлікту, аби цивільні могли безпечно повернутися до своїх домівок по обидва боки кордону.

Остін і Галант «обговорили важливість остаточного переходу від військових операцій до дипломатичного шляху, щоб якомога швидше гарантувати безпеку та стабільність».

При цьому американський міністр чітко запевнив, що Сполучені Штати готові захищати свій персонал, партнерів і союзників на тлі загроз з боку Ірану, а також підтримуваних ним терористичних організацій. Водночас, за його словами, США не дадуть будь-якій стороні використати напруженість або розширити конфлікт.

«Міністри обговорили серйозні наслідки для Ірану, якщо він вирішить вдатися до прямого військового нападу на Ізраїль»,- підсумували в оборонному відомстві США.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю в ніч проти вівторка розпочала нову фазу війни проти «Хезболли» - наземну операцію на півдні Лівану.

Фото: АА

Теги за темою
США Ізраїль Пентагон
Джерело матеріала
loader