У Росії впала перевага у снарядах на фронті: яке співвідношення зараз
У Росії впала перевага у снарядах на фронті: яке співвідношення зараз

У Росії впала перевага у снарядах на фронті: яке співвідношення зараз

Водночас у Міноборони вказали, що Україні складно конкурувати з РФ у виробництві озброєння, військової техніки та боєприпасів, адже країна-агресорка має більший промисловий потенціал.

Російські війська надалі зберігають перевагу в артилерійських снарядах на фронті, однак від зими 2024 року ця перевага скоротилася майже втричі.

Про це перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк повідомив у ефірі телемарафону.

На сьогодні співвідношення використання артилерійських боєприпасів на фронті становить 1 до 3 на користь ворога.

"На сьогоднішній день співвідношення використання артилерійських боєприпасів на полі бою скоротилося порівняно із зимою 2024 року. Тоді співвідношення було 1 до 8. На сьогоднішній день воно складає по 1 до 3", – сказав Гаврилюк.

Він також пояснив, що Україні складно конкурувати з Росією у виробництві озброєння, військової техніки та боєприпасів, адже країна-агресорка має більший промисловий потенціал. Тому вирішальне для України значення має допомога іноземних партнерів та ефективна робота чиновників.

"Нашими відомствами, урядом і керівництвом України проводиться вагома робота в напрямку створення спільних підприємств для того, щоб ми мали за допомогою наших партнерів спроможність виробляти всю номенклатуру озброєння і військової техніки, яка нам необхідна", – розповів заступник міністра.

До слова, за даними британської розвідки, внаслідок ударів по складах із боєприпасами 21 вересня армія РФ втратила десятки тисяч тонн боєприпасів. Ценайбільші втрати снарядів від початку повномасштабної війни.

  • Данія надала військову допомогу Україні: на що витратять понад 500 млн. євро
  • США після виборів можуть дозволити Україні завдавати ударів вглиб РФ — WP
  • Скільки десятків тисяч осіб Росія може мобілізовувати щомісяця: експерт вразив цифрою
Джерело матеріала
loader