Росія посилює економічну співпрацю з Іраном - ISW
Росія посилює економічну співпрацю з Іраном - ISW

Росія посилює економічну співпрацю з Іраном - ISW

В Інституті вивчення війни заявили про те, що у понеділок, 30 вересня, прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін прибув до Ірану. Метою візиту є поглиблення економічної співпраці між державами.

Зокрема, Мішустін зустрівся з президентом Ірану Масудом Пезешкіаном та висловив очікування, що Росія й Іран підпишуть очікувану всеосяжну угоду про стратегічне співробітництво на майбутньому саміті організації БРІКС, запланованому на 22-24 жовтня у Казані (Татарстан).

Глава російського уряду також зустрівся з першим віце-президентом Ірану Мохаммадом Реза Арефом, щоб обговорити можливості для російських інвестицій у "різні сфери" в Ірані. Також Мішустін зустрівся з міністром нафти Ірану Мохсеном Пакнеджадом.

За словами посла Ірану в Росії Казема Джалалі, візит Мішустіна до Ірану буде особливо зосереджений на розвитку торговельно-економічних зв'язків між двома країнами.

Російські й іранські офіційні особи, скоріш за все, розглядають розширене економічне та фінансове співробітництво, як необхідний компонент загальних інтенсифікацій у російсько-іранських відносинах.

Іран є одним з союзників Росії та надає режиму Володимира Путіна військову підтримку. Зокрема, Тегеран ще у 2022 році передав Москві дрони-камікадзе "Шахед", якими росіяни майже щодня атакують Україну. Також іранські спеціалісти налагодили виробництво дронів на теренах РФ.

Джерело: РБК-Україна

Джерело матеріала
loader