Популярний овоч б’є цінові рекорди наприкінці сезону: салати стануть "золотою" стравою
Популярний овоч б’є цінові рекорди наприкінці сезону: салати стануть "золотою" стравою

Популярний овоч б’є цінові рекорди наприкінці сезону: салати стануть "золотою" стравою

Ціни на тепличні огірки в Україні стрімко зросли порівняно з минулим роком. За даними аналітиків EastFruit, нинішня вартість цього овоча вже вдвічі перевищує торішні показники. На сьогодні огірки в українських теплицях продаються за ціною 45-60 грн/кг ($1,09-1,46/кг), що на 12% більше, ніж наприкінці минулого тижня.

Основною причиною такого різкого подорожчання є обмежена пропозиція продукції на ринку. Вирощування огірків у відкритому ґрунті вже завершилося, а збирання другого врожаю в теплицях ще не набрало обертів. Прохолодна погода також негативно впливає на врожайність, що призводить до зменшення обсягів продукції. Як наслідок, попит на огірки залишається високим, але пропозиція обмежена, що стимулює зростання цін.

Огірки. Кадр із відео на ютубі

Експерти прогнозують, що ціни на огірки можуть піднятися ще більше найближчим часом, особливо якщо попит залишиться стабільно високим. Ситуація на ринку зараз створює додаткові труднощі для українських споживачів, адже огірки є одним із базових продуктів. Проте підвищення цін також відкриває можливості для виробників тепличної продукції, які можуть збільшити свої прибутки, якщо зможуть швидко адаптуватися до умов ринку та забезпечити достатню кількість товару.

Цьогорічні зміни на ринку тепличних огірків можуть змусити багатьох українців скоротити споживання цього продукту або шукати альтернативи. Проте виробники, навпаки, мають нагоду закріпити свої позиції, підвищивши обсяги продукції та інвестуючи в покращення тепличних технологій.

Раніше ми розповідали, що краще запастися вже зараз: українців попередили про стрибок цін на олію – може бути дефіцит

Також,ціни на продукти невпинно ростуть: у жовтні голодних людей стане більше

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader
loader