Нове дослідження показало, на що хворють все більше молодих жінок
Нове дослідження показало, на що хворють все більше молодих жінок

Нове дослідження показало, на що хворють все більше молодих жінок

Останній звіт учених виявив, що один із видів раку вже переключився на людей молодше 50 років і загрожує мільйонам.

На рак молочної залози хворіють все більше молодих жінок. Згідно з результатами дослідження, відбувається зростання кількості випадків смертельно небезпечної хвороби.

Про це йдеться у матеріалі The New York Times.

Рівень смертності серед, зокрема, жінок США, хворих на рак грудей, знижується. Проте само захворювання частіше зустрічається у жінок до 50 років, йдеться у дослідженні.

У світі кількість онкологічних хвороб також продовжує зростати, згідно зі звітами вчених, які прогнозують її пік на 2050 рік.

Згідно з нещодавнім звітом Американського онкологічного товариства, з 2012 по 2021 рік онкологія грудей збільшувалася на 1% на рік.

"Це зростання особливо помітне серед жінок молодше 50 років, що свідчить про зрушення в демографічній структурі, яка раніше була менш схильна до цього захворювання. Тепер, згідно з доповіддю, багато молодих жінок опинилися в зоні ризику розвитку смертельно небезпечної хвороби", — пояснюють в The New York Times.

Опублікований звіт, один із найповніших на сьогоднішній день, показав, що до 50 років в однієї з 50 жінок розвивається інвазивний рак молочної залози.

Серед молодших жінок, особливо тих, кому за 20, цей показник збільшується на 2,2% на рік. Однак, незважаючи на таке стрімке зростання, загальний ризик у цій віковій групі залишається низьким — 6,5 на 100 000 жінок.

Втім рак молочної залози залишається головним чином хворобою, пов'язаною зі старінням, і більшість випадків припадає на жінок похилого віку, однак зростання захворюваності серед молодих людей викликає занепокоєння, оскільки рак на ранніх стадіях часто буває агресивним і з меншою вірогідністю може бути виявлений під час планових обстежень, які традиційно проводять здебільшого саме серед людей похилого віку.

Раніше фахівці розбирали тему грудних імплантатів та раку молочної залози і пояснювали, чи існує тут звʼязок.

Джерело матеріала
loader