Генсек Ради Європи у ПАРЄ назвав Україну пріоритетом своєї роботи
Генсек Ради Європи у ПАРЄ назвав Україну пріоритетом своєї роботи

Генсек Ради Європи у ПАРЄ назвав Україну пріоритетом своєї роботи

Новий генеральний секретар Ради Європи, швейцарець Ален Берсе у першому виступі на Парламентській асамблеї РЄ у вівторок, 1 жовтня, пріоритетами своєї роботи назвав Україну, демократію та єдність.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Watsons.

За словами Берсе, спільна роль Ради Європи полягає у "захисті та просуванні прав людини, демократії та верховенства права", і ці принципи "лежать в основі нашої інституції".

"Рада Європи має відіграти важливу та унікальну роль для України на тлі російської агресії", – підкреслив він, нагадавши, що Європейський суд з прав людини розглядає порушення прав людини в Україні з 2014 року, а при РЄ також запрацював реєстр збитків.

"Ми повинні залишатися відкритими і творчими, щоб підтримати Україну в її стійкості і відновленні", – вважає генсек Ради Європи.

Крім того, Берсе закликав Раду Європи взяти на себе зобов'язання щодо демократії, яка занепадає в усьому світі через війни, зростання антисемітизму та глобальне потепління.

Також він вважає, що організація повинна шукати "шляхи зближення" Європи та взяти на себе зобов'язання щодо миру, стабільності, процвітання і безпеки.

Його попередниця, колишня міністерка закордонних справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич, вирішила не балотуватись на другий термін.

Одразу після обрання новий генеральний секретар Ради Європи також говорив, що Україна та її підтримка буде його пріоритетним напрямом на посаді.

Джерело матеріала
loader
loader