Джонсон у мемуарах розповів, що у королеви Єлизавети II був рак кісток
Джонсон у мемуарах розповів, що у королеви Єлизавети II був рак кісток

Джонсон у мемуарах розповів, що у королеви Єлизавети II був рак кісток

Колишній голова уряду Великої Британії Борис Джонсон стверджує, що покійна королева Єлизавета II померла від раку кісток.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"У покійної королеви Єлизавети II в останні роки життя була якась форма раку кісток", - стверджує у своїх мемуарах Борис Джонсон.

Джонсон зазначає, що на момент своєї відставки у вересні 2022 року він протягом року або більше був в курсі, що у королеви була “форма раку кісток”. Це вперше, коли високопосадовець з Великої Британії озвучив ймовірну причину смерті королеви, що є досить незвичним для країни, де інформація про здоров’я монархів завжди зберігається в таємниці.

Джонсон також поділився спогадами про свої останні зустрічі з Єлизаветою II, зазначаючи, що вона виглядала “більш блідою та згорбленою”, а на її руках та зап’ястках були темні синці, ймовірно, від крапельниць або ін’єкцій. Він підкреслює, що, незважаючи на її хворобу, “настрій монарха не змінювався”, і в розмовах вона час від часу сяяла своєю “білосніжною посмішкою”.

Джонсон також стверджує, що британська королева вже влітку усвідомлювала наближення своєї смерті, але “була сповнена рішучості виконати свій останній обов’язок” – передати владу наступному прем’єр-міністру.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня Чарльз ІІІ прибув до приватної лікарні у Лондоні, де йому провели планову операцію на простаті.

Чарльз зійшов на престол вересні 2022 року після смерті своєї матері, королеви Єлизавети II.

Фото: Getty Images

Джерело матеріала
loader