ЗМІ: США стурбовані, що Іран помститься атакою на Ізраїль у відповідь на вбивство лідера "Хезболли"
ЗМІ: США стурбовані, що Іран помститься атакою на Ізраїль у відповідь на вбивство лідера "Хезболли"

ЗМІ: США стурбовані, що Іран помститься атакою на Ізраїль у відповідь на вбивство лідера "Хезболли"

В адміністрації президента США стурбовані тим, що Іран ймовірно готує операцію-помсту Ізраїлю після того, як у столиці Ірану Бейруті точковим ударом вбили лідера підтримуваного Іраному угруповання "Хезболла".

Про це з посиланням на анонімне джерело повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

Співрозмовник повідомив журналістам, що в Білому домі очікують можливої атаки Ірану проти Ізраїлю після ліквідації точковим повітряним ударом лідера "Хезболли" Хассана Насралли, та на зв’язку з Ізраїлем для підготовки відбиття атаки.

Посадовець не став уточнювати, які дії Ірану вважають ймовірними, та як США у зв’язку з цим змінюють розташування сил у регіоні.

Раніше інший анонімний співрозмовник в адміністрації казав, що США розглядають як можливі сценарії пряму відповідь з боку "Хезболли", атаки підконтрольних Ірану сил, таких як хусити в Ємені, атаки Ірану на військових США в регіоні або безпосередній ракетний удар Ірану по Ізраїлю.

У неділю у Пентагоні заявили, що якщо Іран, його союзники чи проксі-сили вирішать атакувати "американських військових чи інтереси" у регіоні, США вживатимуть заходів, а речник Пет Райдер нагадав, що Штати мають на Близькому Сході значні сили, включно з авіаносною ударною групою.

Президент США Джо Байден заявив, що планує переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, а також вважає, що повномасштабної війни на Близькому Сході потрібно уникнути.

Неофіційно повідомляють, що Білий дім намагається переконати Ізраїль не починати наземну операцію у Лівані, з території якого діє "Хезболла".

Міністри закордонних справ країн ЄС у понеділок зібралися на екстрену зустріч щодо ситуації на Близькому Сході.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader