Жінка перерахувала 20 тисяч гривень шахраям, які обіцяли повернути її сина з полону
Жінка перерахувала 20 тисяч гривень шахраям, які обіцяли повернути її сина з полону

Жінка перерахувала 20 тисяч гривень шахраям, які обіцяли повернути її сина з полону

В умовах війни з'явилися нові злочинні схеми аферистів. Зокрема, йдеться про повідомлення, що родич у полоні, а для його порятунку потрібні гроші. У таку аферу потрапила мешканка Отинійської громади.

Зі слів жінки, у мобільний додаток до дочки надійшло повідомлення від невідомого чоловіка. Дописувач повідомив, що син заявниці, який являється безвісти зниклим військовим, наразі живий та перебуває у полоні. А для того, щоб привезти його додому, необхідно перерахувати відповідну суму коштів, повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Потерпіла, не перевіривши інформацію, перерахувала двома платежами на рахунок шахрая 20 тисяч гривень. Після отримання коштів, шахрай зник зі зв’язку, тоді жінка зрозуміла, що потрапила у аферу.

Слідчі територіального підрозділу поліції за вказаним фактом шахрайства розпочали кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські Івано-Франківщини радять:

  • ретельно перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють:
  • не поспішайте виконувати вказівки незнайомих людей;
  • в жодному разі не перераховуйте кошти на чужі карткові рахунки.

Головним управлінням Національної поліції в Івано-Франківській області створено центр з розшуку осіб зниклих безвісти за особливих обставин. Прийом родичів зниклих осіб і тих, котрі потрапили в полон, здійснюється щопонеділка та щосереди з 10 до 15:00 за адресою: місто Івано-Франківськ вулиця Євгена Коновальця, 46. Окрім того отримати консультацію фахівців центру можна щоденно з понеділка по п’ятницю з 9 до 18:00 за номером телефону 093-33-82-57-3.

Джерело матеріала
loader