Захист дитини в інтернеті: головні правила кібергігієни
Захист дитини в інтернеті: головні правила кібергігієни

Захист дитини в інтернеті: головні правила кібергігієни

У наш час інтернет може стати джерелом великої небезпеки, особливо для дитини, яка своєю наївністю, недосвідченістю та відсутністю навичок захисту у мережі може стати натуральним магнітом для шахраїв. Захист сина чи дочку від усіх цих ризиків!

Правила кібербезпеки

Надійний пароль

Перша лінія оборони персональних даних – це вдалий та складний пароль. qwerty1234 - це приклад пароля, який не варто ставити на жодний обліковий запис. Не ігноруй і додатковий захист облікового запису через вашу електронну пошту або номер мобільного – тобто через двофакторну аутентифікацію.

Переходь тільки за перевіреними посиланнями

Листи з новинами про виграші найчастіше – фейк. Навчи дитину перевіряти у пошуковій системі всі незрозумілі посилання навіть від надійних контактів, адже їхні акаунти теж можуть зламати.

Обережно з безкоштовним WiFi

Це джерело легкого доступу до приватності користувача, тому користуватися таким інтернетом необхідно з обачністю. Якщо дитина просто серфіт - нехай користується, а от переказувати гроші, вказувати паспортні дані, попрацювати з важливими документами краще через мобільний інтернет.

Антивірус – мастхев

Це програма, що захищає гаджет від вірусів. Вона не дратуватиме зайвими віконцями та поп-апами, оскільки працює у фоновому режимі і без зупинки аналізує всі активні програми, файли та сайти.

Не ігнорувати фізичний захист гаджетів

Блокування екрана паролем - це найпростіший захист, який має бути на всіх пристроях. Найкраще - це біометричний захист, тому що в публічних місцях не дозволить шахраям підглянути пароль до телефону або облікового запису.

Довіряй лише надійним джерелам інформації

Розкажи дитині, яким джерелам можна довіряти, а на які краще навіть не заходити.

Джерело матеріала
loader
loader