В Україну йде аномальна погода: до чого готуватися на початку жовтня
В Україну йде аномальна погода: до чого готуватися на початку жовтня

В Україну йде аномальна погода: до чого готуватися на початку жовтня

Протягом усього тижня в Україні переважатиме незвичайно тепла для цієї пори року погода. Завдяки атмосферній циркуляції з південного сходу, на територію країни продовжить надходити тепле повітря з південних широт. Це призведе до того, що температурне тло в перші дні жовтня перевищить норму на 5-10 градусів.

Про це у колонці для Метеопрогу написав метеоролог Ігор Кібальчич.

Початок тижня порадує мешканців більшості областей теплою та сухою погодою. Винятком стане західна частина країни, де під впливом малорухливого атмосферного фронту часом спостерігатимуться дощі, а в Карпатах можливий мокрий сніг. Температура повітря у західних регіонах коливатиметься від 5-10 градусів уночі до 9-14 градусів вдень. У Карпатах очікується 0-5 градусів протягом доби. На решті країни вночі буде 11-16 градусів, а вдень повітря прогріється до 20-25 градусів, місцями на південному сході досягаючи 28 градусів.

Осінні дощі, погода в Україні
Осінні дощі, погода в Україні

Середина тижня принесе здебільшого сонячну погоду без опадів по всій Україні. У західних областях вночі та вранці можливий туман. Температура повітря в західних регіонах вночі становитиме 2-7 градусів, при цьому на поверхні ґрунту та місцями у повітрі можливі заморозки до мінус 3 градусів. Вдень там буде 13-18 градусів. На решті території країни вночі очікується 8-14 градусів, а вдень повітря прогріється до 21-26 градусів.

осень
осень

До кінця тижня погода стане більш нестійкою. У п'ятницю на більшій частині території країни ще збережеться суха та аномально тепла погода, але у західних областях почнуться дощі. У вихідні дні дощова погода пошириться на більшу частину країни, місцями з грозами та шквалистим посиленням вітру. Температура повітря у ці дні коливатиметься від 11-17 градусів вночі до 15-20 градусів вдень, а на південному сході та в Криму повітря прогріється до 23-28 градусів.

Раніше синоптик попередив, коли Україну накриє справжня осінь.

Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader