У Херсоні викрили перебіжчика, який після деокупації міста влаштувався у ТЦК
У Херсоні викрили перебіжчика, який після деокупації міста влаштувався у ТЦК

У Херсоні викрили перебіжчика, який після деокупації міста влаштувався у ТЦК

У Херсоні працівники Державного бюро розслідувань (ДБР), у співпраці з СБУ, затримали та повідомили підозру  колишньому співробітнику «Дар’ївської колонії», який працював на загарбників під час окупації Херсонщини.  Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

За даними відомства, під час окупації частини Херсонської області колишній інспектор колонії влаштувався на аналогічну посаду до загарбників.  Зрадник працював в захопленому закладі на «нову владу» до звільнення частини регіону, а після деокупації вирішив залишитися на підконтрольній Україні території.

Згодом чоловік був мобілізований та став служити в одному з районних ТЦК Одеської області, де вручав повістки військовозобов’язаним. Колегам чоловік розповідав про свою свідому позицію та заперечував співпрацю з окупантами.

У результаті проведення оперативно-слідчих дій працівники ДБР знайшли документацію щодо функціонування колонії під час окупації, допитали свідків та викрили перебіжчика.

  • 23 вересня в Одесі військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР нейтралізували оперативно-бойову групу воєнної розвідки РФ. У результаті спецоперації в обласному центрі затримано керівника ворожого осередку та його «праву руку». 
  • 11 вересня у Кропивницькому викрили голову військово лікарської комісії організував торгівлю «білими» військовими квитками.
Теги за темою
ДБР
Джерело матеріала
loader