Університет у Канаді започаткував стипендіальну програму з кримськотатарських студій
Університет у Канаді започаткував стипендіальну програму з кримськотатарських студій

Університет у Канаді започаткував стипендіальну програму з кримськотатарських студій

Альбертський університет у Канаді (University of Alberta) започаткував стипендіальну програму з кримськотатарських студій на Факультеті національних досліджень, який діє у рамках Канадського інституту українських студій.

Про це у Фейсбуці повідомило Представництво Президента в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

Зазначається, що ця стипендія надасть можливість науковцям продовжити докторське дослідження кримськотатарської історії, культури та суспільних процесів з перспективи вивчення корінних народів.

Повідомляється, що першою стипендіаткою програми стала кримська татарка Нара Наріманова, яка виїхала до Києва з окупованого Криму у 2014 році та зараз вступила в Альбертський університет для отримання докторського ступеня з кримськотатарських студій на Факультеті національних досліджень.

Нагадаємо, що під час Четвертого Саміту Кримської платформи перша леді Олена Зеленська наголосила на важливості створення українських та кримськотатарських студій закордоном. Глобальна коаліція українських студій, створена за підтримки першої леді Олени Зеленської та є спільною ініціативою Офісу Кримської платформи, Міністерство освіти і науки України, Міністерство закордонних справ України, Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту та Ukrainian Institute – Український інститут, почала діяти за кордоном.

Раніше Укрінформ повідомляв, що представниця Президента в Криму Таміла Ташева під час прийняття з нагоди візиту в Україну міносвіти Японії Моріями Масахіто наголосила на важливості створення українських і кримських студій у провідних академічних центрах у всьому світі.

Фото: Представництво президента в Криму / Фейсбук

Теги за темою
Канада Освіта
Джерело матеріала
loader
loader