Україні не потрібен дозвіл на застосування власної зброї для ударів по РФ - Держдеп
Україні не потрібен дозвіл на застосування власної зброї для ударів по РФ - Держдеп

Україні не потрібен дозвіл на застосування власної зброї для ударів по РФ - Держдеп

Україна як суверенна держава може сама приймати рішення щодо ударів по цілях у Росії власною зброєю, Крім того, США не забороняють застосовувати зброю американського виробництва у прикордонних регіонах РФ.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це речник Держдепартаменту Метью Міллер заявив у відповідь на запитання про можливість для України отримати дозвіл від США для ударів американською зброєю вглиб Росії,

«Передусім, Україні не потрібен наш дозвіл, щоб завдавати ударів у відповідь по російських цілях. Вони є суверенною країною і можуть використовувати ту зброю, яку створили самостійно, а її дуже багато», - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

У цьому зв’язку він звернув увагу на оборонні програми, які Україна запровадила впродовж останнього року.

Крім того, підкреслив Міллер, Сполучені Штати не забороняють ЗСУ завдавати ударів по російських цілях поблизу кордону, звідки війська РФ розгортають наступальні дії.

Тому, за його словами, Україна має великий потенціал, аби захищати себе.

Речник нагадав, що минулого тижня президент Байден оголосив про виділення майже $8 мільярдів на допомогу Україні у сфері безпеки. «І ми продовжимо їх підтримувати», - запевнив представник Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, Україна неодноразово закликала західних партнерів дозволити застосування західної зброї по аеродромах та інших військових цілях вглибині Росії, звідки ведуться ракетно-бомбові атаки по нашій країні.

Фото: Drew Angerer/Getty Images 

Теги за темою
війна Зброя
Джерело матеріала
loader
loader