У Росії обвинуваченому в замаху на Z-письменника Прилепіна дали довічне
У Росії обвинуваченому в замаху на Z-письменника Прилепіна дали довічне

У Росії обвинуваченому в замаху на Z-письменника Прилепіна дали довічне

У Росії обвинуваченого у замаху на письменника Захара Прилепіна засудили до довічного ув'язнення. Про це повідомив онлайн-проект "Белсату" "Вот Так".

Вирок Олександру Пермякову 30 вересня ухвалив 2-й Західний окружний військовий суд у Москві. 31-річного уродженця Донецької області визнали винним у скоєнні теракту, навчанні тероризму та підробці документів. Від покарання за статтею про незаконний обіг зброї та вибухівки її звільнили.

Перші п'ять років покарання Пермяков відбуватиме у в'язниці, після чого його буде переведено до колонії особливого режиму. Йому також призначено штраф у розмірі 700 тисяч рублів.

На попередньому засіданні 27 вересня Пермяков відмовився від останнього слова та попросив суд повернути йому ключі від квартири у Дружківці Краматорського району на випадок, якщо місто окупує Росія.

Замах на Захара Прилепіна стався 6 травня 2023 року неподалік Нижнього Новгорода. Машину письменника підірвали протитанковими мінами. Він був поранений, а Олександр Шубін, який знаходився разом з ним, загинув.

Пермякова затримали у день замаху. Згідно з російським слідством, чоловіка завербувала СБУ у липні 2022 року. У нього знайшли паспорти України та Росії, а також підроблений паспорт Казахстану на ім'я Костянтина Щербини.

За даними ТАСС, Пермяков закликав свою провину, однак у скоєному не покаявся. Сестра Пермякова Ірина Заядрая повідомила слідство, що її брат у 2015-му воював за так звану “ДНР”, а навесні 2022 року переїхав до Хмельницької області як переселенець. У серпні 2022 року він вирішив переїхати до Росії.

  • 14 листопада 2023 року українські правоохоронці ідентифікували двох російських солдатів, які вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка.
  • 29 вересня The Insider повідомив, що Олексія Навального було отруєно у в'язниці. На це вказують офіційні документи, отримані та вивчені виданням.
Джерело матеріала
loader
loader