У Болгарії збудують портовий завод з переробки олії
У Болгарії збудують портовий завод з переробки олії

У Болгарії збудують портовий завод з переробки олії

На Чорноморському узбережжі Болгарії, в південній промисловій зоні Бургаса, компанія АТЛАНТИК АГРО БГ має намір створити інноваційний хаб із переробки олії. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

За словами представників компанії, яка вже два роки внесена до Комерційного реєстру Болгарської торгово-промислової палати, переробна потужність заводу становитиме понад один мільйон тонн переробки сировини за рік. Основним видом сировини буде нерафінована соняшникова олія. Завод зможе отримувати сировину морським та автомобільним транспортом. Готовий рафінований продукт буде завантажений у флекситанки та відправлений у контейнерах насамперед покупцям із країн Глобального Півдня.

Група компаній АТЛАНТИК АГРО обрала BMF Port Burgas своїм стратегічним партнером, який у 2025 році завершить великий інфраструктурний проєкт, пов’язаний із розширенням контейнерного терміналу.

Крім того, АТЛАНТИК АГРО вироблятиме на підприємстві й низку побічних продуктів, зокрема близько 10 тис. тонн харчового сухого порошкового лецитину за рік. Компанія має намір розпочати реалізацію амбітного проєкту в четвертому кварталі 2024 р. та ввести завод в експлуатацію приблизно в першому кварталі 2026 р.

Бізнес-група АТЛАНТИК АГРО має багаторічну успішну історію, яка бере свій початок з 2003 р. До складу групи входять компанії з Америки, Азії, Європи, Болгарії та України.

В АТЛАНТИК АГРО груп вважають, що розміщення проєкту в Болгарії, країні Євросоюзу та члена НАТО, в локації м. Бургас, дозволить оптимізувати логістичну складову бізнесу та уможливить створення лідера переробки нерафінованої олії на Чорноморському узбережжі.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader