"Це занадто дорого": скільки зараз коштують квартири в Тернополі
"Це занадто дорого": скільки зараз коштують квартири в Тернополі

"Це занадто дорого": скільки зараз коштують квартири в Тернополі

На ринку оренди ситуація стабільна, адже ціна залишилася на рівні минулого року. Водночас попит залишається високим, розповіла Суспільному голова Тернопільського регіонального відділення АФНУ Марія Хомин.

Купити квартиру стало дорожче на 15 – 20%

За словами Марії Хомин, однокімнатних або двокімнатних помешкань стандартного планування на ринку мало, а вони мають найбільший попит. Саме тому такі квартири зростають в ціні.

Якщо сімейка розміром 30 метрів квадратних могла раніше вартувати 22-23 тисячі доларів, то зараз такі стартують від 25 тисяч доларів. Відсоток зростання становить 15-20 відсотків,
– каже очільниця Тернопільського відділення АФНУ.

Орендна вартість наразі стабільна, бо ажіотаж після початку повномасштабного вторгнення стишився. Та це не означає, що винаймати квартиру в Тернополі дешево.

Місцевий рієлтор Володимир Федчук показав одну з квартир, яку обирає 7 з 10 його клієнтів. Це сучасне однокімнатне житло в новобудові, що коштує аж 300 – 400 доларів на місяць.


За оренду цієї квартири доведеться платити 300 – 400 доларів / Фото Суспільного

"Це для нас занадто дорого"

Анна Мрічка, переселенка з Донеччини, каже, що орендує кімнату в трикімнатній квартирі. За її словами, знайти житло в гарному стані й за доступною ціною в Тернополі зараз майже неможливо.

Я плачу три тисячі гривень. Дивлюсь інші варіанти, але нічого ліпшого немає. Є тільки дорожче, тому тримаюсь за цей варіант більше двох років. Ціни зросли. У квартирах старий ремонт, а вартість оренди зависока. Коли знаходжу житло, яке мені підходить, його відразу забирають. Дзвоню, а мені кажуть, що її вже орендували,
– поділилася Анна.

Зараз дівчина шукає двокімнатну квартиру для своїх рідних, які теж планують переїзд. З пошуком складно, бо двокімнатна квартира коштує мінімум 8, а інколи й 10 тисяч. Для родини Анни це надто дорого.

Джерело матеріала
loader
loader