Три продукти, які допоможуть при застуді: встанете на ноги вдвічі швидше
Три продукти, які допоможуть при застуді: встанете на ноги вдвічі швидше

Три продукти, які допоможуть при застуді: встанете на ноги вдвічі швидше

Друга половина осені відрізняється рясними дощами, пронизливим вітром і холодом. Звичайно, люди хворіють набагато частіше. Експерти назвали прості продукти, які допоможуть при застуді.

Деякі народні засоби можуть прискорити оздоровлення при застудних захворюваннях. Насамперед йдеться про продукти, які доступні майже кожному.

Застуда. Фото: скрін youtube

Мед

Мед має антиоксидантну та антибактеріальну дію, тому корисний при застуді та кашлі. Дослідники встановили, що невелика кількість меду здатна заспокоїти кашель і допомогти швидше заснути, що часом дуже складно, коли людина хворіє.

Мед, скріншот: YouTube

Найбільш корисними вважаються темні сорти меду, зокрема липовий, гречаний – у них найбільше антиоксидантів.

Яйця

У яйцях велика концентрація вітаміну D, дефіцит якого провокує ослаблення імунітету і як наслідок – людина частіше хворіє. Таким чином, в осінньо-зимовий період варто подбати, щоби яйця регулярно з'являлися в раціоні.

Варені яйця, фото: Знай.ua

Крім того, в яйцях міститься цинк - мінерал, який підтримує імунну систему і допомагає швидше переносити застуду.

Імбир

Корінь імбиру – це комплексний засіб від застуди, кашлю та болю в горлі. Теплий імбирний чай стане чудовим рішенням для тих, хто не бажає довго валятися у ліжку з температурою.

Імбирний чай, фото: Знай.ua

Напій стане тільки кориснішим, якщо додати до нього трохи меду та лимон.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зміцнення імунітету цибулею та часником: наскільки ефективні бабусині поради.

Джерело матеріала
loader
loader