"Школа офлайн": як зміниться навчання українських школярів з 2025 року
"Школа офлайн": як зміниться навчання українських школярів з 2025 року

"Школа офлайн": як зміниться навчання українських школярів з 2025 року

Міністерство освіти і науки України затвердило низку важливих змін до положень, що є частиною комплексної політики "Школа офлайн".

Як повідомляє прес-служба МОН, ці зміни спрямовані на покращення організації навчального процесу у різних умовах, зокрема, для дітей на тимчасово окупованих територіях (ТОТ), за кордоном та у місцях тимчасового перебування.

Для учнів на СОТ запроваджується дистанційне навчання в українських школах. За кожним учням закріплюється вчитель, який створює індивідуальний навчальний план. Це дозволить учням навчатися відповідно до їх потреб та зручного графіка. Завантаження варіюється в залежності від віку: 5 годин для початкової школи, 8 годин для середньої та 12 годин для старшої школи.

Школа
Школа

Діти, які вимушено залишили свої будинки, з 1 вересня 2025 року зможуть відвідувати школи за місцем фактичного перебування. Якщо в місцевих школах немає вільних місць, то учні можуть залишитися на дистанційному навчанні в попередніх закладах.

Для українських дітей за кордоном з 1 вересня 2025 року буде доступна дистанційна освіта в українських класах з україномовним компонентом. Вони вивчатимуть предмети, яких немає у закордонних школах, наприклад, українська мова, література та історія України.

Міністерство також встановило критерії функціонування дистанційних шкіл та класів. Зокрема, має бути щонайменше 20 учнів у класі, наявність щонайменше одного класу для всіх років навчання, а також синхронне навчання з використанням цифрових інструментів.

Додамо, що в Україні кардинально змінять дошкільну освіту. Ми розповідали, що передбачає реформа.

Джерело матеріала
loader