Хорватський премʼєр подякував Путіну за розширення Євросоюзу
Хорватський премʼєр подякував Путіну за розширення Євросоюзу

Хорватський премʼєр подякував Путіну за розширення Євросоюзу

Джерело

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович знайшов головну причину значного розширення Євросоюзу. На його думку, каталізатором мимоволі став російський президент Володимир Путін.

Голова хорватського уряду підкреслив, що саме через російське вторгнення до України більше країн задумалось про приєднання до блоку. За його словами, це було стратегічне зрушення у ставленні європейських столиць до розширення ЄС.

Як результат, цього року Євросоюз погодився на початок переговорів про членство з Україною, Молдовою та Боснією і Герцеговиною. Брюсель і надалі прагне протистояти зростаючому впливу Росії. Крім того, ще п'ять країн Західних Балкан знаходяться на різних етапах процесу вступу до ЄС.

Пленкович, послідовно підтримуючи Україну у її боротьбі проти російської агресії, також планує провести саміт у Дубровнику на початку жовтня. На ньому мають бути присутні президент України Володимир Зеленський та лідери країн Південно-Східної Європи.

Від редакції. А ще Пленкович є чудовим прикладом того, як можна бути премʼєр-міністром уже втретє, при цьому не хапаючись за власну посаду по ціні незалежності держави. Ось, пане Орбан, люди і так вміють.

 

Название источника
Bloomberg
Ссылка на материал
http://www.bloomberg.com/news/articles/2024-09-30/putin-s-war-has-become-key-driver-of-eu-expansion-croat-pm-says
Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader