Похолодання та навіть мокрий сніг: якою буде погода в останній день вересня
Похолодання та навіть мокрий сніг: якою буде погода в останній день вересня

Похолодання та навіть мокрий сніг: якою буде погода в останній день вересня

30 вересня погода в Україні буде досить різноманітною із помітним контрастом між західними та східними регіонами.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на прогноз погоди від Укргідрометцентру.

Погода в Україні

Західна частина країни, а також Житомирська та Вінницька області зустрінуть день похмурою погодою та дощами. Особливо сильні опади очікуються вночі у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Температура повітря в цих регіонах буде досить прохолодною: вночі від 4 до 9 градусів тепла, а вдень 8-13 градусів. На високогір'ї Карпат ситуація ще зимова - там прогнозують дощ із мокрим снігом за температури від 0 до 5 градусів тепла протягом доби.

Водночас східна та південна частини України насолоджуватимуться комфортнішою погодою. Тут очікується мінлива хмарність без опадів, окрім Київської та Чернігівської областей, де вночі можливі короткочасні дощі. Температура повітря значно вища: вночі від 9 до 14 градусів, а на узбережжі морів до 16 градусів тепла. Денна температура у цих регіонах підніметься до 20-25 градусів. Однак у більшості північних областей буде дещо прохолодніше: вночі 6-11 градусів, вдень 14-19 градусів тепла.

У всій країні очікується сильний вітер. На півночі він буде північним, а на півдні та сході – східним, зі швидкістю 7-12 метрів за секунду. Місцями по Україні можливі пориви вітру до 15-20 метрів за секунду.

Похолодання та навіть мокрий сніг: якою буде погода в останній день вересня - Фото 1

Погода в Києві та Київській області

30 вересня синоптики прогнозують у столичному регіоні мінливу хмарність. Уночі місцями в області можливий короткочасний дощ, але вдень обіцяє бути сухим.

Вітер у столичному регіоні буде північним, 7-12 метрів за секунду з можливими поривами до 15-20 метрів за секунду вдень у деяких районах області.

Температура повітря в Київській області вночі буде 6-11 градусів тепла, а вдень підніметься до 14-19 градусів. У Києві буде трохи тепліше: вночі 9-11 градусів, а вдень 17-19 градусів тепла.

Раніше синоптик попередив, коли Україну накриє справжня осінь та перші заморозки.

Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader