Острови Труханів і Венеціанський відтепер перебуватимуть під охороною
Острови Труханів і Венеціанський відтепер перебуватимуть під охороною

Острови Труханів і Венеціанський відтепер перебуватимуть під охороною

Завдяки зусиллям Спеціалізованої екологічної прокуратури відтепер уся територія островів Труханів і Венеціанський перебуватиме під охороною. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора. 

Так, нині скасували неправомірно встановлені водоохоронні зони і стометрові прибережні захисні смуги на островах Труханів і Венеціанський у Києві.

«Відтепер уся територія островів є прибережною захисною смугою, яка має суворий режим обмеження господарської діяльності», – наголосили у повідомленні.

Господарський суд міста Києва задовольнив позов екологічних прокурорів. Судове рішення залишено без змін Північним апеляційним господарським судом та Верховним Судом.

Суди погодилися з доводами прокурорів про те, що відповідно до норм земельного і водного законодавства має охоронятися уся територія островів Труханів та Венеціанський.

Встановлення водоохоронної зони штучно спрощувало охоронний режим території водних об’єктів, зокрема передбачало можливість капітальної забудови. А стометрова прибережна захисна смуга створювала хибне уявлення про відсутність цього охоронного статусу на іншій території.

Окрім того, на Трухановому острові планують облаштувати новий вело-пішохідний променад.

До слова, комунальники очистили Труханів острів від незаконних МАФів.

Джерело матеріала
loader
loader