Не така невинна, як всі думають: чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння
Не така невинна, як всі думають: чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

Не така невинна, як всі думають: чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

Вона не є небезпечною, але впливає на смак продукту. Тож, чи знімати піну та що буде, якщо залишати її, розповідає Ukr.Media.

Прибирати піну чи ні?

Поступове нагрівання води може призвести до збільшення утворення піни. Зокрема, м'ясо, яке містить кров, сприяє появі темного відтінку піни. Крім того, якість і чистота інгредієнтів, що готуються, відіграють значну роль в обсязі піни, що утворюється в процесі приготування.

Для організму пінка, яка з'являється під час приготування м'яса, не становить жодної загрози. Але вже готовій страві вона може нашкодити. Ось 4 причини, чому краще прибирати пінку з м'яса під час варіння:

  1. Швидке скисання – пінка є білком, який згорнувся, а він значно скорочує терміни зберігання їжі, тому бульйон, з поверхні якого не знімали пінку, може скиснути вже на третій день.
  2. Неприємний запах – якщо пінка з'явилася в процесі приготування жирного м'яса (свинина, яловичина), вона відрізняється досить специфічним ароматом. І подобається він далеко не всім людям.
  3. Поява гіркого смаку – хоча він і малопомітний, проте може значно погіршити страву.
  4. Не надто апетитна страва на вигляд – будь-який кулінар мріє досягти прозорого бульйону, а ось пінка зовнішній вигляд завжди погіршує.

Щоб піни було менше:

Експерти рекомендують періодично знімати піну ложкою під час приготування їжі. Допоможе і додавання цибулі в каструлю, ще й покращить смак страви.

Також варто використовувати свіже м'ясо, оскільки воно, як правило, утворює менше піни порівняно з переробленим.

Це не кінець: як за 5 хвилин кислуватий смак борщу перетворити на більш гармонійний та приємний.

Джерело матеріала
loader
loader