НАТО посилило моніторинг повітряного простору Румунії після падіння російських дронів
НАТО посилило моніторинг повітряного простору Румунії після падіння російських дронів

НАТО посилило моніторинг повітряного простору Румунії після падіння російських дронів

Країни НАТО з 29 вересня розпочали додаткове спостереження за повітряним простором Румунії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Об’єднаного командування Військово-повітряних сил НАТО.

"У координації з румунським військовим керівництвом НАТО 29 вересня 2024 року розпочало додаткові польоти літаків спостереження, обладнані бортовою системою попередження та контролю (AWACS) над Румунією", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про польоти AWACS було ухвалене за рекомендацією Верховного головнокомандувача Об’єднаних збройних НАТО в Європі та допоможе підтримати посилену присутність Альянсу в регіоні та відстежувати російську військову активність.

У НАТО зазначили, що літаки спостереження здійснюють моніторинг російської військової активності на кордонах Альянсу та посилюють здатність Румунії реагувати на повітряні загрози поблизу її кордонів.

Такі польоти відбуватимуться виключно над територією НАТО та здійснюватимуться з авіабази Превеза у Греції.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство національної оборони Румунії заявило, що в ніч проти 27 вересня російський дрон, імовірно, міг порушити повітряний простір країни під час атаки по Україні. У повітря були підняті два румунські F-16 та два іспанські винищувачі F-18 для моніторингу ситуації.

Міністерство закордонних справ Румунії виступило з засудженням атак російських безпілотників по території України, які, зокрема, неодноразово порушували румунський повітряний простір.

Фото: NATO / Andrew Sarwer

Теги за темою
Росія НАТО Європа
Джерело матеріала
loader