NASA запускає міжнародні CubeSats на борту Artemis II
NASA запускає міжнародні CubeSats на борту Artemis II

NASA запускає міжнародні CubeSats на борту Artemis II

NASA розширює міжнародну співпрацю, запускаючи п’ять CubeSat з Artemis II, першою пілотованою місією програми. Ці мініатюрні супутники, надані світовими космічними агентствами, зокрема німецьким TACHELES, мають на меті розширити наше розуміння космосу та випробувати технології для місячних експедицій.

Artemis II: запуск міжнародних CubeSats

NASA працює над польотом п’яти CubeSat від міжнародних космічних агентств під час тестового польоту Artemis II, першої місії з екіпажем у рамках кампанії NASA Artemis.

На церемонії в Німецькому космічному агентстві DLR 18 вересня Кетрін Кернер, помічник адміністратора NASA з розробки дослідницьких систем, підписала угоду про політ Німеччиною TACHELES, CubeSat, який збиратиме вимірювання впливу космічного середовища на електричні компоненти до інформаційні технології для місячних апаратів.

NASA CubeSats і SmallSats
CubeSats – це мініатюрні супутники, які зазвичай важать лише кілька кілограмів. Спочатку розроблені в 1999 році як освітня ініціатива, вони стали життєво важливими інструментами в космічних дослідженнях, уможливлюючи недорогі наукові дослідження та демонстрації технологій на орбіті. Авторство: NASA/JPL-Caltech

Розгортання та функціонування CubeSat

CubeSats — це корисні навантаження розміром із коробку для взуття, які мають потенціал для розширення знань про космос. Вони полетять у космос всередині кільця, яке з’єднує космічний корабель NASA Orion з верхнім ступенем ракети SLS (Space Launch System). Вони будуть розгорнуті на високій навколоземній орбіті після того, як верхній ступінь від’єднається від Оріона, і космічний корабель безпечно полетить самостійно та на безпечній відстані від сцени.

Співпрацюючи з іншими країнами над польотами CubeSats, NASA розширює доступ до космосу для міжнародної спільноти та дозволяє своїм партнерам розширювати наукові та технологічні знання. Незважаючи на те, що успіх місії CubeSats історично мав неоднозначні результати, враховуючи їхній невеликий розмір і відносно низьку вартість їх розробки, співпраця надає NASA та іншим країнам можливість працювати разом, щоб інтегрувати та використовувати технології та експерименти в рамках Artemis.

Міжнародна співпраця та майбутні місії

NASA поділиться більш детальною інформацією про додаткові країни, з якими воно працює над польотами CubeSats на Artemis II, усі з яких є країнами, які підписали угоди Artemis Accords, коли міжнародні угоди будуть укладені.

Джерело матеріала
loader