Фільм «Джамала: Пісні Свободи» переміг на кінофестивалі у Каннах
Фільм «Джамала: Пісні Свободи» переміг на кінофестивалі у Каннах

Фільм «Джамала: Пісні Свободи» переміг на кінофестивалі у Каннах

Фільм отримав «Золотого дельфіна» у категорії «Людські проблеми та соціальні питання».

Документальний фільм «Джамала: Пісні Свободи» переміг на кінофестивалі Cannes Corporate Media & TV Awards у Каннах. Про це Джамала повідомила у фейсбуці.

За її словами, фільм отримав «Золотого дельфіна» у категорії «Людські проблеми та соціальні питання». Його журі відібрало з-поміж майже 800 заявок із 46 країн.

Фільм, що розповідає про діяльність співачки та її підтримку України в перші дні повномасштабного вторгнення, здобув перемогу в категорії "Людські та соціальні проблеми" й отримав статуетку "Золотий дельфін".

«Цей фільм про нас, про кожного з нас. У кожному кадрі цього фільму те, що переживають українці вже три роки. Тут — про історію з початку повномасштабного вторгнення РФ, про ці три роки втрат, болю, страждань, очікувань та невизначеності. Але водночас, цей фільм — про нашу відчайдушну боротьбу за свою свободу», — написала співачка.

Фільм «Джамала: Пісні Свободи» презентували в лютому 2024 року. Його зняли за ініціативою «Голосу Америки».

Стрічка починається з того, що за допомогою кадрів із телефона Джамали демонструють події, які відбувалися у перші години повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Журналісти спостерігають за співачкою протягом усієї стрічки, фільмуючи всі події та наслідки війни в Україні. У фільмі використані відео, зняті американськими журналістами в Бучі, Ірпені та Києві. Також журналісти вирушили зі співачкою за кордон, де вона виступала, збирала кошти на допомогу Україні та розповідала світові про свою батьківщину.

Українські глядачі можуть переглянути фільм українською мовою на ютуб-каналі Української служби «Голосу Америки» за посиланням.

Cannes Corporate Media & TV Awards — це міжнародний фестиваль, присвячений корпоративним фільмам, онлайн-медіа та телепродукції, який проходить із 2010 року кожного жовтня в Каннах. Його часто називають одним із найважливіших фестивалів у корпоративній кіноіндустрії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader