Через російські обстріли горіли майже 17 гектарів лісу на Харківщині та Полтавщині
Через російські обстріли горіли майже 17 гектарів лісу на Харківщині та Полтавщині

Через російські обстріли горіли майже 17 гектарів лісу на Харківщині та Полтавщині

Внаслідок падіння уламків ударних дронів горіли лісові масиви на площі 16,9 гектара у Харківській та Полтавській областях.

Про це повідомив Слобожанський лісовий офіс у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У понеділок, 30 вересня, вранці від російських ударів загорівся ліс у філії «Гутянське лісове господарство». О п'ятій ранку працівники лісництва виявили та розпочали гасіння пожежі, яку вдалося локалізувати о восьмій ранку на площі 3 га. Нині у ліквідації загоряння беруть участь 25 працівників філії ДП «Ліси України», залучено 3 пожежні машини та 2 трактори, а також сили й засоби місцевого підрозділу ДСНС. Ситуація контрольована, на місці працюють спеціалісти.

Через російські обстріли горіли майже 17 гектарів лісу на Харківщині та Полтавщині - Фото 1

Також повідомляється, що протягом вихідних через обстріли росіян горів ліс у філіях Слобожанського лісового офісу. Внаслідок падіння уламків ударних дронів протягом останнього тижня горіли лісові масиви на площі 16,9 га.

У Полтавській області пожежі охопили площу в 13 га. Зокрема, у Миргородському лісовому господарстві вогонь охопив 3 га лісу. До гасіння залучили 18 працівників лісового господарства, пожежний автомобіль та пожежний трактор. Загоряння вдалося вчасно локалізувати та не дати можливості перерости у велику пожежу.

Також на вихідних через російські обстріли загорівся ліс у Пирятинському лісництві. У гасінні та ліквідації пожежі брали участь 13 працівників лісового господарства власною технікою, а також ДСНС. Повністю ліквідувати пожежу вдалося на площі 10 га.

Через російські обстріли горіли майже 17 гектарів лісу на Харківщині та Полтавщині - Фото 2

У Харківській області пожежею пошкоджено 3,9 га лісу. У Зміївському лісовому господарстві лісівники загасили вогонь у лісовому масиві після обстрілів, який поширився окремими ділянками на загальну площу 0,9 га у Задонецькому лісництві.

Як повідомляв Укрінформ, лісові пожежі, які сталися в Україні цьогоріч, за попередніми даними,завдали збитків на 20 млн грн.

Фото: Ліси України

Теги за темою
пожежа
Джерело матеріала
loader
loader