Близький Схід сколихнув ринок нафти: як змінилися ціни на Brent та WTI
Близький Схід сколихнув ринок нафти: як змінилися ціни на Brent та WTI

Близький Схід сколихнув ринок нафти: як змінилися ціни на Brent та WTI

Що відбувається на ринку нафти

Нафта починає новий тиждень із суттєвого зростання на ринку. Нафта дорожчає другий день активних торгів на ринку. Одна з головних причин – побоювання щодо перебоїв з постачанням сировини на Близькому Сході, згідно з даними Reuters.

Нагадаємо, що Ізраїль посилив атаки на ХАМАС, а також сил в регіоні, які підтримує Іран. Варто додати, що за минулий тиждень нафта Brent подешевшали приблизно на 3%. Тоді як американська нафта зафіксувала спад на рівні 5%. Річ у тому, що на ринку були побоювання щодо попиту в Китаї навіть попри запровадження потужних економічних стимулів в країні.

Твоя кар’єра має значення! Почни її там, де про тебе дбатимуть. Райффайзен Банк – це компанія, яка поважає та підтримує ветеранів, надає підтримку демобілізованим колегам та запрошує колишніх учасників бойових на роботу. До того ж роботодавець запровадив посаду офіцера з питань ветеранів, який опікується потребами захисників і захисниць. Дізнатися більше можна за посиланням.

Скільки коштує барель нафти

Нафта Brent подорожчала на 1,12 долара або на 1,56%. Контракти на листопад торгуються на рівні 73,10 долара за барель. Водночас грудневі ф'ючерси, якими торгують більш активно, зросли в ціні на 1,04 долара або на 1,45% до 72,58 долара за барель. Водночас американська нафта WTI додала в ціні на 93 центи або на 1,36% до 69,11 долара за барель.

Згідно з даними Bloomberg, актуальні ціни на нафту зупинилися на таких рівнях:

  • Ф'ючерси на нафту марки Brent коштують 72,71 долара за барель (+ 1,01%);
  • Контракти WTI торгуються за ціною 68,85 долара за барель (+ 0,98%).
Джерело матеріала
loader
loader