Зеленський вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру
Зеленський вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру

Зеленський вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру


У церемонії узяли участь рабини й посли. Представники юдейських релігійних організацій прочитали поминальну молитву.


У 83-ті роковини трагедії Бабиного Яру президент Володимир Зеленський ушанував пам’ять жертв масових нацистських розстрілів під час окупації Києва у 1941–1943 роках. Про це пресслужба глави держави в неділю, 29 вересня.
 
У церемонії вшанування пам’яті розстріляних євреїв та інших жертв нацистів, яка відбулася на території Національного історико-меморіального заповідника Бабин Яр, також узяли участь рабини й посли.
 
Представники юдейських релігійних організацій прочитали поминальну молитву. Зеленський подякував усім присутнім, хто вшанував пам’ять загиблих.
 
“Ми не можемо забувати про такі страшні часи – фашизму, нацизму. Маємо про це нагадувати всім. Згадувати не лише в Україні, а й нагадувати всім, хто за кордонами нашої держави, що такі страшні часи не можуть повернутися знову”, – наголосив президент.
 
Глава держави також відзначив вагомий внесок країн-союзників та єврейського народу в перемогу над нацизмом.
 
За час окупації нацисти вбили близько 100 тисяч людей у Бабиному Яру – майже все єврейське населення міста. Лише впродовж 29-30 вересня 1941 року вони розстріляли понад 30 тисяч осіб у Києві: дітей, жінок, людей літнього віку. Шлях, яким місцевих жителів гнали до Бабиного Яру, назвали “Дорогою смерті”.

Нагадаємо, 1 марта 2022 года в результате  Бабий Яр была повреждена телебашня, погибли пятеро человек. Кроме того, пострадали места захоронения тысяч убитых во время Второй мировой войны евреев и украинцев.

Тогда Зеленский обратился ко всем евреям мира и , когда жертв Холокоста “убивают во второй раз”.



Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader