Зеленський обговорив план перемоги з лідерами G7, - Єрмак
Зеленський обговорив план перемоги з лідерами G7, - Єрмак

Зеленський обговорив план перемоги з лідерами G7, - Єрмак

Президент України Володимир Зеленський представив план перемоги не лише президенту США Джо Байдену, але й лідерам країн G7.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами Єрмака, Зеленський розкрив деякі деталі плану лідерам G7, хоча, можливо, не так детально, як Байдену. "Після презентації в Білому домі ми працюватимемо з усіма нашими союзниками, бо ця підтримка та єдність є дуже важливими", - наголосив Єрмак.

Голова ОП зазначив, що Байден і його адміністрація сприйняли план з великою увагою та інтересом. Єрмак підкреслив важливість того, що план було представлено особисто обом потенційним кандидатам у президенти США - Камалі Гарріс і Дональду Трампу, а також Конгресу США.

Речник президента України Сергій Никифоров раніше заявив, що союзники прийняли український план перемоги "конструктивно та з великою зацікавленістю". Він спростував характеристики плану, які використовували деякі західні ЗМІ, назвавши їх такими, що не відповідають дійсності.

Тим часом аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) відзначають, що західна зброя дальньої дії викликає серйозне занепокоєння у російської влади. За даними ISW, Росія намагається переконати західні країни не дозволяти Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по російській території.

На фоні цих подій міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі заявив, що очікує на ухвалення рішення щодо зняття обмежень з України для ударів по Росії до початку зими.

Теги за темою
Володимир Зеленський Андрій Єрмак
Джерело матеріала
loader